torsdag 27. september 2007

Kampen for demokratiet

I skrivende stund pågår det demonstrasjoner og kamp for demokratiet i Burma, og jeg er sikkert ikke den eneste som har mottat følgende SMS;
«In support of our incredibly brave friends in Burma: May all people around the world wear a red shirt on Friday, September 28. Please send forward!»
Selvsagt stiller jeg i rødt i morgen, og jeg oppfordrer alle i Oslo-området å være med på markeringen/edmonstrasjonei regi av Den Norske Burmakomité, Landorganisasjonen i Norge, Amnesty og Nobels Fredssenter kl 18. (Fredag 28/9 ved Nobels Fredssenter.)
Fra LO.no
Burmesisk fagbevegelse er blitt tvunget i eksil i Thailand og andre naboland. Lederne for The Federation of Trade Unions of Burma, som i likhet med LO er med i Internasjonal Faglig Samorganisasjon (ITUC), må styres fra ledere som er i landflyktighet i Bangkok. Men det er selvsagt mange arbeidstakere med i de demonstrasjonene som nå ruller i landet, selv om deres ledere er blitt tvunget ut av landet.

Det er fargen på munkekuttene som har gitt oppnavnet ”safran-revolusjonen” på det som nå skjer i Burma. Det er derfor fredag skal stå i de røde skjorters tegn, i solidaritet med folket i Burma. Internasjonal fagbevegelse oppfordrer også til demonstrasjoner mot regimet i Burma i helgen.



Les mer om situasjonen her;
Den norske Burmakomité
Democratic Voice of Burma
I tillegg til de vanlige nettavisene som f.eks. Dagbladet og Aftenposten.

Ingen kommentarer: